Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan elämästä tehdään kirja – ilmestyy ensi keväänä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muhoksella 80-luvun lopulla perustettu metallimusiikin yhtye Sentenced nauttii edelleen arvostettua mainetta fanikuntansa keskuudessa. Sentenced julkaisi ensimmäisen albuminsa Shadows of the Past vuonna 1991. Yhtyeen alkuperäinen kitaristi, Mikka Tenkula, menehtyi vuonna 2009 sydänkohtaukseen.

Maaliskuussa 2024 julkaistava Miika Tenkulan elämäkerta Melankolian mestari kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Kirjaa on toivottu pitkään, sillä vielä vuosikymmenten jälkeenkin Sentenced nauttii fanien intohimoista arvostusta, ja Miika Tenkulan maine virtuoosimaisena kitaristina kasvaa entisestään.

Sentenced-yhtye nousi Muhokselta maailmanmaineeseen vuosituhannen vaihteessa mutta hajosi suosionsa huipulla vuonna 2005. Soolokitaristi ja säveltäjä Miika Tenkulan elämään jäi tyhjiö, jota oli vaikea täyttää. Hänen viimeisiä vuosiaan synkensivät päihdeongelman paheneminen ja kamppailu perinnöllisen sydänsairauden kanssa. Kirjan kirjoittaja Nefertiti Malaty on tehnyt kirjan yhteistyössä Sentenced-yhtyeen jäsenten ja Miika Tenkulan perheen kanssa.