Kotitekoinen jäätelö onnistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja ilman jäätelökonetta. Luonnollinen herkku sopii täydellisesti kuumiin kesäpäiviin ja muuntuu moneksi eri makuvaihtoehdoksi esimerkiksi raparperin, mansikoiden, keksinmurujen tai vaikkapa suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen avulla.
Perusreseptiin tarvitset vain kolme raaka-ainetta:
2 kypsää banaania
2 dl kuohukermaa tai kookoskermaa
1–2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen
Viipaloi banaanit ja pakasta ne yön yli. Soseuta ne jäisinä tehosekoittimessa kerma- ja makeutusaineen kanssa tasaiseksi massaksi. Voit lisätä joukkoon myös vaniljauutetta, kaakaojauhetta tai pähkinärouhetta. Laita massa pakastimeen noin kahdeksi tunniksi ja sekoita kerran välissä pehmeämmän lopputuloksen saamiseksi. Jäätelö pitää syödä viikon sisään valmistamisesta, koska siinä ei ole keinotekoisia säilöntäaineita.