Pala arvokasta juustoa on myyty valtavalla summalla. Kymmenen kuukauden ajan luolassa kypsytetty Cabrales-juusto huutokaupattiin Espanjassa peräti 36 000 eurolla. Huutokaupan järjesti juuston myyntiä säätelevä DOP Cabrales Espanjan Asturiassa.
Huutokaupatun juuston valmisti Ángel Díaz Herrero -juustotehdas. Ennen huutokauppaa järjestettiin maistelutilaisuus, jossa tuomaristo valitsi ennätyshintaan myydyn juuston tapahtuman parhaaksi. Noin 2,3 kilon painoisesta Cabrales-juustosta tehtiin Guinnessin ennätystenkirjan mukaan yhteensä 40 hintatarjousta.
Lehmänmaidosta valmistettua Cabrales-juustoa kypsytettiin 10 kuukauden ajan Los Mazosin luolassa noin 1 500 metrin korkeudessa merenpinnasta mitattuna. Samaista juustolajiketta on aikaisemmin huutokaupattu 20 500 eurolla vuonna 2019.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten Espanja, huutokauppa, juusto tai laajemmin aihealueesta Ruoka Viihdeuutiset.