Jenni Vartiaisen nettiosoite suljettiin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Jenni Vartiaisen fanit ovat saaneet viime päivinä ihmetellä idolinsa virallisen jennivartiainen.fi -verkkosivuston yllättävää sulkeutumista. Tähden toissijaisella verkkosivustolla sulkeutumisen syyksi kerrotaan ”Tekniset ongelmat”.

Staran saamien tietojen mukaan kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta teknisestä ongelmasta. Viestintävirasto on nimittäin peruuttanut kokonaan Jennivartiainen.fi -verkkotunnuksen, koska se oli rekisteröity verkkotunnuslain vastaisesti.

Lain mukaan fi-osoitteita rekisteröitäessä henkilön nimen saa rekisteröidä vain samanniminen henkilö, ja tässä tapauksessa verkkotunnuksen rekisteröinti oli levy-yhtiö Warner Music Finlandin nimissä. Tilanne oli osapuolten tiedossa jo pitkään ja Viestintävirasto pyysi korjaamaan asian, mutta näin ei tehty.

– Lähetimme yritykselle asiasta selvityspyyntöjä ja odotimme verkkotunnuksen siirtoa noin vuoden ajan. Olisimme halunneet, että osoite olisi siirretty verkkotunnuslain mukaiselle haltijalle. Näin ei tapahtunut, joten tunnus peruutettiin, Viestintäviraston lakimies Sanna Sahlman kertoi Staralle.

– Levy-yhtiö antoi kyllä siirtosuostumuksen, mutta Jenni Vartiainen ei koskaan rekisteröitynyt järjestelmään ja ottanut osoitetta itselleen. Tämä ei ole todellakaan ainoa tapaus, sillä näitä henkilöiden nimiä rekisteröidään paljon väärin.

Peruutustapauksissa verkkotunnus ei tule heti uudelleen haettavaksi, vaan sillä on kolmen kuukauden suoja-aika. Kolmen kuukauden jälkeen kuka tahansa Jenni Vartiainen -niminen henkilö voi rekisteröidä tunnuksen itselleen.

Uusimmat