Mustaihoinen Barbie alennusmyynnissä suututti amerikkalaiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syrjintää kaikin keinoin ainakin näennäisesti välttelevä Yhdysvallat on saanut jälleen uuden rasismikohun. Tällä kertaa kyseessä eivät ole kuitenkaan värillisiä hakanneet valkoihoiset poliisit eivätkä ihmiset lainkaan, vaan kohun keskipisteenä ovat mustaihoiset Barbie-nuket.

Maailman suurin kauppaketju Wal-Mart on nimittäin parhaillaan myymässä mustaihoisia Barbie-nukkeja alennusmyynnillä lähes puoleen hintaan vaaleaihoisiin Barbie-nukkeihin verrattuna. Mustaihoisten lelujen alennusmyynti on aiheuttanut maassa rasismikohun. Esimerkiksi asiasta uutisoinut CNN-uutiskanava on kysynyt julkisesti, että tarkoittaako kauppaketjun hinnoittelu mustien olevan vähempiarvoisia.

Wal-Mart on kuitenkin perustellut mustahoisten lelujen alennusmyyntiä normaalilla varastojen tyhjennyksellä ennen pian alkavaa kevätsesonkia, Taloussanomat kertoi eilen. Monien mielestä hinnan olisi kuitenkin tullut olla sama ihonväriin katsomatta.