Harry Potterista huima rahasampo – tuotto jo 330 miljoonaa

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suomalaiset Harry Potter -fanit olivat viime keskiviikkona etuoikeutettuja, sillä uusin elokuva sai ensi-iltansa Suomessa kahta päivää ennen esimerkiksi Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Samaan aikaan elokuvayhtiö taistelee elokuvan laitonta kopiota vastaan.

Kopioista huolimatta Los Angeles Times -lehti kertoo elokuvan olleen erittäin ylivoimainen erityisesti Yhdysvalloissa. The Deathy Hallows -osa 1 tuotti pelkästään Pohjois-Amerikassa noin 125 miljoonaa dollaria jo avajaisviikonloppunaan.

Koko maailmassa tulot ovat yhteensä jo noin 330 miljoonaa dollaria ja siten on samalla viivalla Twilight: Eclipse -elokuvan kanssa. Eräs brittilehti pohti kuitenkin taannoin, että onko kyseinen elokuva mahdollisesti liian “aikuismainen” jopa teini-ikäisille.

The Telegraph -lehden toimittaja Sarah Crompton katsoi elokuvan 9- ja 13-vuotiaiden lastensa kanssa ja lasten reaktiot kielivät elokuvan suositellun 12-vuoden ikärajan olevan mahdollisesti liian alhainen. Väkivalta ja veri ovat toistuvasti esillä filmissä ja se oli toimittaja Cromptonin mukaan vastenmielistä hänen lapsilleen.