SOCOM: Special Forces (PS3) arvostelu

Pelit · Stara.fi

Sotapelien rintamalla on käyty jo vuosien ajan kovaa taistelua markkinaosuuksista. Tällä kertaa Call of Dutyn, Battlefieldin ja kumppanit haastaa Sonylle yksinoikeudella tehty SOCOM: Special Forces. MAG-pelistä tutun Zipper interactiven tuotos on jo perinteiseksi muodostuneen pelisarjan neljäs julkaisu.

Sotapeleissä maisemat kuluvat nopeasti, joten taisteluja pitää ripotella tasaisin väliajoin ympäri maailmaa. Taannoin myös Sonyn PSP-konsolin käyttäjiä koukuttaneen SOCOM-sarjan uudessa osassa päästään nyt taistelemaan Aasian maisemissa. Peliyhtiö on nyt palauttanut nolon harha-askeleensa jälkeen peliin myös yksinpelimoodin, joka on suurelle osalle pelaajista hyvinkin tärkeä.

Yksinpelissä riittääkin tällä kertaa pelattavaa riittämiin, vaikka sen hahmot jäävätkin vain pintaraapaisuiksi. Pelikokemuksena uusi SOCOM on miellyttävä, mutta sen yksinpeliä ei kannata juosta läpi ainoastaan ase tanassa rytisten. Tarkkaavaisuus kannattaa myös vastustajien pitkälle viedyn tekoälyn takia, sillä myös yksinpelissä voi kokea yllättäviäkin iskuja. Toisaalta hajontaa on, sillä joukkoon mahtuu myös harvinaisen typeriä vihollisia. Omien tukijoukkojenkaan äly ei tunnu olevan ihan Mensan tasoa. Call of Duty ja Battlefield jättävät tämän pelin edelleen varjoonsa.

Moninpelissä SOCOM lukeutuu genrensä kärkipäähän, sillä oikealla ryhmällä co-op -tilassa joukkojen taidokas yhteistyö viihdyttää jonkin aikaa mukavasti. Pelitilaan olisi kuitenkin saatu panostaa sisällöllisesti selvästi enemmän. Grafiikan osalta peli ei saa aikaan hurraa-huutoja, mutta on tässä kontekstissa ihan kelvollista. Neljäs SOCOM antaa luvan odottaa seuraavalta osalta paljon, sillä tämä peli jättää vielä paljon parannettavaa. Toivottavasti yksinpeli ymmärretään pitää jatkossa mukana.

Pisteet 3/5