Näin rohkeaa oli suomalainen seksivalistus vuonna 1970

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Suomalainen seksivalistus on viime vuosina sysätty monissa perheissä koulun, ystävien ja internetin harteille. Takavuosina asioista kerrottiin kuitenkin niiden oikeilla nimillä jopa lastenohjelmissa.

Nyt YouTubeen on päätynyt 41 vuotta vanha ote suomalaisesta MITÄ? -lastenohjelmasta vuodelta 1970. Ohjelman aiheena oli ”Mistä lapset tulevat”, ja siinä ihmisten lisääntymisestä ja masturboinnista kerrottiin todenmukaisesti jo nuorimmille lapsille. Koko juttu löytyy Yleisradion Elävästä Arkistosta tästä linkistä.

Video on levinnyt parin viime päivän aikana nopeasti sosiaalisessa mediasssa, jossa sen suorasukaista tekstiä on sekä kehuttu että kritisoitu. Joka tapauksessa videon perusteella voidaan todeta, että asioista ei enää puhuta julkisuudessa yhtä suoraan kuin vuosikymmeniä sitten.