Maailmanlopun julistaja: ”En ymmärrä mitä tapahtui”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanloppuja on ennustettu tulevaksi kautta aikojen. Miljoonat amerikkalaiset uskovat ihmiskunnan tuhoutuvan eilen, sillä amerikkalainen radioevankelista Harold Camping oli jo pitkään ennustanut niin. Toisin kuitenkin kävi.

Tänään maailmanloppua ennustaneita on grillattu haastatteluissa aktiivisesti. Family Radio -kanavalle julistava Campingin mukaan Raamatusta selvisi, että ihmiskunta kohtaa loppunsa tänään ja että Jumala tuhoaa maan 21. lokakuuta 2011.

Nyt Camping ja asiasta The Doomsday Code -kirjan kirjoittanut Robert Fitzpatrick ovat joutuneet selittelemään tapahtunutta, sillä heidän ennustuksensa meni jo toisen kerran pieleen.

– Hän on hyvä raamattuopettaja. Minä luotin Campingin laskelmiin ja hänen työhönsä. En ymmärrä mitä tapahtui. Olimme täysin varmoja, että niin tapahtuu, Robert Fitzpatrick kommentoi lehdistölle New Yorkin Times Squarella.

Camping ennusti 1990-luvun alussa, että maailmanloppu tulisi syyskuussa 1994. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten tuolloin kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen laskuvirhe. Nyt kun sama tapahtui toistamiseen, syytetään jälleen laskuvirhettä. Ehkä kolmas kerta toden sanoo.