4 000 000 000 euron huvijahti olikin huijaus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman ökyrikkaat ovat vuosien varrella rakennuttaneet toinen toistaan hienompia yksityisiä huvijahteja, joista on syntynyt todellinen kilpavarustelu. Pari viikkoa sitten maailmalla uutisoitiin neljän miljardin euron arvoisesta huvijahdista, mutta nyt koko juttu on paljastunut huijaukseksi.

Maailman kalleimman huvijahdin kerrottiin menevän malesialaiselle liikemiehelle. Newslite-julkaisun mukaan laivaan on käytetty tuhansia kiloja jalometalleja, ja esimerkiksi aluksen ankkuri on täyttä kultaa. Huijauksen paljasti huvijahteja valmistava italialainen yritys, jonka mukaan koko jutun on tekaissut englantilainen suunnittelija Stuart Hughes.

Kuvat ökyjahdista olivat peräisin italialaisyhtiön verkkosivuilta ja ne esittävät olemassa olevaa jahtia. Se ei kuitenkaan ole jutussa mainittu ökyjahti. Suunnittelija oli muokannut kuvia kuvankäsittelyllä, ja nyt häntä uhkaa jopa oikeudenkäynti kuvien luvattomasta käyttämisestä. Huijauksesta uutisoi brittiläinen venelehti Motorboat & Yachting.