Chisu haastattelu

Haastattelut Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen poptähti Chisu on jälleen syksyllä ollut kovasti esillä uuden Kun valaistun -albuminsa merkeissä. Radiohittejäkin sisältävä albumi nousi äskettäin suoraan listaykköseksi. Nyt Staran Chaos Tube -blogitiimi tapasi suosikkilaulajan haastattelun merkeissä Linnanmäen Peacockissa.

Kolme viikkoa listaykkösenä olleen laulajatähden tunnelmat olivat katossa.

– Ei voi olla muuta kuin tosi hyvällä mielellä. Ihanaa.

Chisun kappaleet on poikkeuksetta muodostuneet suuriksi hiteiksi, ja tällaisissa tilanteissa artisteille syntyy usein paineita. Chisu myönsi, että paineita on ollut, mutta nyt ne ovat jo hälvenneet.

– No on ne kyllä. Varsinkin noiden keikkojen myötä. Siellä on nähnyt sen kun yleisön saa lähelle ja saan laulaa ne biisit niiden kanssa. Se on jotenkin se laukaiseva juttu, kun yleisö osaa ne biisit ja elää ne mukana. Siinä vaiheessa on aika sama onko levy ykkösenä vai kymmenentenä.

Hittien tekeminen yksi toisensa jälkeen ei ole helppoa, ja joskus hittikynä ei sauhua aivan odotetusti.

– Kyllä niitä tulee. Usein ainakin mulla käy niin, että kun mä aloitan kirjoittamaan biisiä, niin se lähtee hirveällä vauhdilla syntymään, mutta sit tulee sellainen tilanne, ettei tää lähde tästä etenemään mihinkään, että mitä mä nyt teen. Se on yleensä se kaikkein vaikein.

– Musta tuntuu, että aika monella biisintekijällä on semmoinen. Siinä vaiheessa pitää vaan kylmän rauhallisesti pitää kiinni siitä ajatuksesta mitä on tekemässä. Kyllä se siitä sit yleensä jossain vaiheessa ratkeaa. Jos ei se ratkea, niin sit kannattaa aloittaa uusi biisi, Chisu neuvoo.

Mistä artisti tietää, että kappale on valmis?

– Kyllä sen sitten tietää. Kyllä sen vaan tietää. Ja sit tietää senkin, että onko se hyvä vai huono. Jotenkin sen vaan tietää.

Chisu tekee itse kappaleensa, joten luovaa tekemistä riittää. Sävellysten ja sanoitusten suhde on laulajatähdellä kallistunut hieman jälkimmäisen suuntaan.

– Ne on kyllä pitkälti yhtä tärkeitä, mutta koska mulle on helpompi tuo sävellyspuoli, niin mä sen takia keskityn enemmän tekstiin. Että miten se teksti soljuu siinä biisin mukana ja miten ne kannattelee toinen toistaan ja miten se symbioosi rakentuu. Sen tekstin kannalta mä enemmän teen sitä työtä.

– Mä oon enemmän musikaalinen kuin hirveän lahjakas tekstin tekijä. Tai ainakin niin mä oon aloittanut, että mä oon ollut enemmän säveltäjä. Edelleen mulle tekstit on erittäin tärkeitä ja mä toivon, että mä kehityn niiden kanssa. Mä toivon olevani yhtä hyvä molemmissa, mutta luontaiset lahjat on enemmän sinne säveltämiseen.

Suosikkilaulaja valittiin äskettäin vuoden tyylikkäimmäksi naispukeutujaksi. Chisu myöntää kuitenkin, että siviilissä hän ei usein kiinnitä juurikaan huomiota ulkoiseen olemukseensa.

– Tossa oli meillä noi (Kuorosodan) kenraaliharjoitukset, joissa mä olin myssy päässä ja ilman meikkii. Ihan hirveen näköinen ämmä siellä lavalla. Onneks siitä ei ole nyt materiaalia. Kyllä mä mietin mitä mä puen, mutta mä haluun myös, että se on aika helppoa se pukeutuminen.

– Tärkeintä on kuitenkin se laulaminen ja yleisön kanssa oleminen. Jos mulla menee kaikki energia siihen, että mä mietin vaatteita, niin se tuntuis aika tyhmältä. Mä haluan, että on mukavia vaatteita mitä voi käyttää ja mitkä ei kauheesti pahastu siitä, että niiden kanssa mennään ja hypitään.