Kolikkopelit.com on silkka huijaus – näin kommentoi Kuluttajavirasto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat suomalaiset ovat viime päivinä ihmetelleet postissa tulleita Kolikkopelit.com -sivuston 15 euron peliseteleitä, joita heidän ystävänsä ovat kirjeen mukaan suositelleet. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, sillä kyse ei ole ollut ystävien suosituksista.

Monet suomalaiset ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa menneensä halpaan ja käyttäneensä 15 euron pelirahansa. Jotkut ovat lisäksi siirtäneet pankkitililtään pelitilille myös oikeaa rahaa, mutta se on ollut virhe. Palvelun peleissä saatuja voittoja ei nimittäin käytännössä voi saada siirrettyä omalle pankkitilille, eikä edes peliin siirrettyä omaa rahaa saa takaisin. Nyt myös kuluttajavirasto on varoittanut huijauksesta, sillä asiasta on suorastaan tulvinut valituksia viranomaisille.

– Kuluttajavirasto varoittaa kuluttajia pelaamasta Kolikkopelit.com -sivustolla. Kuluttajaviranomaiset eivät voi auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, joita voi syntyä esimerkiksi voittojen maksamisessa, kuluttajavirasto toteaa tiedotteessaan.

– Suomen viranomaisten tosiasialliset keinot puuttua tilanteeseen ovat heikot. Kyseessä on Suomen näkökulmasta laitonta toimintaa harjoittava yritys, joka ei kuitenkaan toimi Suomessa, vaan on tämän hetkisten tietojen mukaan rekisteröity Costa Ricaan. Myöskään Euroopan kuluttajakeskuksella ei ole mahdollisuuksia puuttua asiaan, virasto jatkaa.