Pilakuvasta skandaali: Muslimit suuttuivat skientologia-vertauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lehtien pilakuvat käsittelevät usein rajullakin tavalla päivän kuumimpia uutisia ja puheenaiheita. Samasta syystä ne aiheuttavat aika ajoin myös kohua, kun pilailun kohde suivaantuu teoksesta. Suurimmissa pilakuva-skandaaleissa muslimit ovat ilmaisseet paheksuntansa.

Kuva: The New York Post

Nyt Yhdysvalloissa on noussut kohu The New York Post -lehdessä julkaistusta pilakuvasta. Sean Delonasin piirtämässä kuvassa Tom Cruisen ja Katie Holmesin avioero on yhdistetty uutistapaukseen, jossa muslimit tappoivat Afganistanissa nuoren naisen suhdesotkun päätteeksi. Julkkisparin avioeron yhteydessä Cruisen sientologia-uskonto on ollut paljon otsikoissa, ja pilakuvassa se yhdistetään islaminuskoon.

– Tämänkaltaisen islaminuskoon kohdistuneen sensaatiohakuisen hyökkäyksen piirtäminen on mielipuolista. Talibanien esittäminen muslimien edustajana on vahingollista, muslimijärjestön tiedottaja Edina Lekovic totesi lehdelle.