Uutiskanavan nolo moka: ”Neil Young on kuollut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen maailmalle levisi suru-uutinen ihmiskunnan ensimmäisen kuukävelijän menehtymisestä. Äkillisissä tilanteissa uutisoinnin nopeus on medialle elintärkeää, ja silloin voi joskus tulla eteen nolojakin virheitä. Näin kävi tällä kertaa amerikkalaiselle NBC-uutiskanavalle.

NBC News nimittäin otsikoi uutisensa, että ”Astronautti Neil Young” oli kuollut. Todellisuudessa kyseessä oli kuitenkin astronautti Neil Armstrong, sillä Neil Young on maailmankuulu kanadalainen laulaja. Neil Young ei ole käynyt avaruudessa, vaikka onkin julkaissut Harvest Moon -nimisen albumin.

Menehtyneen astronautin nimi korjattiin oikeaksi noin kymmenessä minuutissa, mutta siihen mennessä asia oli ehtinyt jo levitä uutispalvelun miljoonille lukijoille. Brittiläinen Daily Telegraph julkaisi niin ikään uutisen, jonka mukaan Neil Armstrong oli ensimmäinen amerikkalainen nainen avaruudessa ja miljoonien pikkutyttöjen idoli. Virhe ovat tuoreimmat osoitukset siitä, että virheet ovat mahdollisia myös maailman suurimpiin lukeutuvissa uutismedioissa.