Istukka-shampoo vuoden ällöttävin hiustuote? ”Näytti vihannesöljyltä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kauneusmarkkinoilla nähdään usein mitä erikoisempia tuotteita, joiden kerrotaan kohentavan käyttäjänsä ulkonäköä. Eläimen istukkaa sisältävistä kasvonaamioista on tullut Hollywoodin uusin hitti, ja nyt myös tuoreimmat hiustuotteet ovat tämän keksinnön jalanjäljillä.

Amazon-verkkokaupastakin saatava La Bella -shampoo ja hoitoaine sisältävät erityistä istukkaentsyymiä, joka auttaa hiuksia säilyttämään kiillon ja kimmoisuutensa. Hask Placenta -hiusnaamio lupaa virkistää kulahtaneet hiukset ja palauttaa niiden elinvoimaisuuden. Molemmat tuotteet sisältävät lehmän ja lampaan istukoiden osia.

Istukan hyvää tekevät entsyymit kehittyvät kohdussa raskauden alkuvaiheessa. Synnytyksen jälkeen äidin kohdusta irtoavalla istukalla kerrotaan olevan soluja uudistavia ja ikääntymistä estäviä vaikutuksia. Tuotteista on saatu myös käyttäjäkokemuksia, kun Huffington Post -lehden Erica Cheung kertoi tutustuneensa kauneustuotteeseen jo nuorena tyttönä äitinsä ansiosta.

– En heti tajunnut, että äiti laittoi hiuksiini ainetta, joka tuli elävän olennon kohdusta. Rehellisesti voin myöntää, että istukka tuoksui todella hyvältä ja näytti vihannesöljyltä. Sen käytöstä tuli kauneusrituaali ja olen käyttänyt koko elämäni istukkaa sen vuoksi, kertoi Erica Cheung lehdessä.

Länsimaiset julkkikset vannovat eläimen istukoista tehtyjen hoitotuotteiden nimeen. Kiinalaisessa lääketieteessä on Daily Mail -sivuston mukaan menty askeleen pidemmälle, sillä Aasian suunnalla on käytetty hoidoissa ihmisen istukkaa. Ihmisistukkaa käytetään siellä myös muun muassa terveysruokana.