Nainen, eikö seksi kiinnosta? Näin vältät tunnetut tekosyyt

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monet terveysasiantuntijat ovat vahvistaneet sen, minkä maallikot ovat tienneet jo vuosikausia – seksin harrastaminen tekee ihmiselle hyvää. Joskus parisuhde saattaa huokailuttaa väljähtyneisyydellään, varsinkin jos suurin kipinä on haihtunut.

Nyt Cosmopolitan-lehti on listannut tavat, joilla välttää perinteisimmät naisten lausumat tekosyyt. Monesti neitokaiset saattavat esimerkiksi vedota väsymykseen, jotta he välttyisivät lemmekkäiltä puuhilta. Oman unirytmin tarkistaminen voikin tuoda käänteen tähän tuttuun valitusvirteen.

Kuntosalilla käyminen saattaa myöskin olla yllättävä piristysruiske, jolla seksuaaliset halut saa jälleen kohdilleen. Treenin jälkeen ihminen tuntee olonsa virkeämmäksi, jolloin lemmiskelykin saa lisäpotkua. Seksin ei myöskään tarvitse olla maratoni. Suurimmat paineet voi välttää siten, että haastaa rakkaan pikaseksiin.

Yksi kliseisimmistä tekosyistä lienee päänsärkyyn vetoaminen. Mikäli aktin estää todellinen migreeni, siihen voi löytyä apu lääkkeistä ja levosta. Jotkut lääkkeet vähentävät seksuaalisia haluja, joten vaihtoehtoisesti jomotusta voi lääkitä magnesiumilla, jonka kerrotaan myös vaikuttavan säännöllisesti toistuvaan päänsärkyyn.

Suurimman intohimon kipinän kadottua voi neidon suusta lipsahtaa televisiosarjoistakin tuttu lause ”En ole sillä tuulella”. Vaakamambon virkistämiseksi on keksitty tässä seksikyllästeisessä ajassa miljoonia eri niksejä, joiden testaaminen saattaa aloittaa makuuhuoneleikkien vallankumouksen. Kaunotar voi aloittaa testit vaikkapa uudella seksilelulla, kiihdyttävällä roolileikillä tai tuntemuksia voimistavalla liukastevoiteella.

Joskus seksihalu vähenee hormonien vaikutuksesta. Ennen kuukautisten alkua naiset voivat tunnetusti tuntea olonsa ärtyneiksi ja turvonneiksi. Tuona aikana oloa voi helpottaa vähentämällä kofeiinin ja suolan käyttöä ja lisäämällä veden juontia. Kunnioittamalla oman kehon rytmiä viriili vaihde palannee pian taas päälle hormonimylläkän tasaantuessa.

Parisuhteen kauniimpi osapuoli saattaa myös kieltäytyä seksistä, jos on raivostunut kumppanilleen. Mykkäkoulu jäykistää hartiat ja saa neidon vetäytymään kuoreensa. Suora keskustelu asioista ja kunnon tunteiden tuuletus saattaakin johtaa ennen pitkää kiihkeään sovintoseksiin, jolloin nautinnon tuuletkin palaavat jälleen parin makuuhuoneeseen.