Maailman paras pokeritähti voitti 11,5 miljoonaa – huijausepäily

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu pokeriammattilainen Phil Ivey voitti elokuussa jättimäiset 7,3 miljoonaa puntaa, eli 11,5 miljoonaa dollaria. Tapaus sattui Lontoossa, jossa epäillään nyt mahdollista huijausta pelissä. Viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta, sillä kasino on maksanut voitosta vain miljoonan alkupanoksen.

Maailman parhaana pokerinpelaajana pidetty amerikkalainen Phil Ivey on menestynyt Punto Banco -pelissä harvinaisen hyvin, ja se onkin hänen suosikkipelinsä. Pokerin Tiger Woodsiksi nimitetty Ivey on nyt kuitenkin aiheuttanut epäilyjä monien mielestä liiankin hyvällä menestyksellään. Elokuisen pelin voittorahoja ei ole vielä maksettu, koska asian tutkinta on kesken.

Asiasta uutisoineen Bluff Magazine -lehden mukaan Crockfords-klubilla Ivey pelasi aisaparinsa kanssa ja hävisi Punto Bancossa ensin suuria summia, mutta lopulta peli kääntyi ja ammattipelaaja jäi lopulta 11,5 miljoonaa dollaria voiton puolelle. Epäilyt saivat alkunsa, kun Iveyn naispuolisen pelikumppanin jäsenyys toisella klubilla lakkautettiin. Tähän mennessä ei ole tullut esiin mitään huijaukseen viittaavaa, mutta asia halutaan tutkia perinpohjin.

Täsmennys: Artikkelissa on korostettu aiempaa selvemmin, että kyseessä ollut peli oli Punto Banco, vaikka Ivey onkin tunnettu erityisesti pokeritähtenä.