Pariskunta ei saanut lapsia – syynä kannettava tietokone!

Digi · Neea Jokinen

Monet pariskunnat turvautuvat esimerkiksi hedelmöityshoitoihin, jos vauvaa ei saada aluille lukuisista yrityksistä huolimatta. Nyt lääkäreiden uutisoidaan selvittäneen, miksi eräs paljon tietokoneella aikaa viettävä brittiläinen mies ei saanut vaimoaan raskaaksi.

Scott Reed -niminen 30-vuotias mies ja hänen Laura-vaimonsa yrittivät pitkään saada jälkikasvua siinä kuitenkaan onnistumatta. Aviomies päätti mennä lääkärin vastaanotolle tutkimaan hedelmällisyyttään. Lääkärit saivat pian selville, että syynä lapsettomuuteen oli miehen kannettava tietokone.

Mies on käyttänyt aina kannettavaa tietokonettaan siten, että hän asetti sen syliinsä. Lääkäreiden mukaan laitteesta hehkuva lämpö ikään kuin tuhosi hänen spermansa laatua. Scott Reed muuttikin heti lääkärin antaman tiedon jälkeen tietokone-asentoaan, eikä enää asettanut käytön myötä kuumenevaa laitetta hedelmällisen miehuutensa lähettyville.

Kolme kuukautta myöhemmin hänen Laura-vaimonsa tuli raskaaksi. Heillä on nyt yhteinen Taryn-niminen tytär. Vaimo kertoi äskettäin lehtihaastattelussa, ettei hän ollut koskaan kuullut, että tietokoneen käyttö voi aiheuttaa lapsettomuutta. Uutinen tuli vaimolle shokkina.

– Se oli todellinen shokki. Mieheni käytti tietokonetta iltaisin tuntien ajan samalla, kun katsoimme televisiota sohvalla. Scott kävi Facebookissa ja teki koneella normaaleja juttuja. Meillä ei ollut mitään hajua siitä, millaista tuhoa se aiheutti, Laura kertoi The Daily Mail -sivustolle.