Shokkikuvilla perheväkivaltaa vastaan – ruumiskuvat puhuttavat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parisuhdeväkivaltaa vastaan kampanjoidaan usein shokeeraavilla mainoksilla, osan onnistuessa viestinsä välittämisessä paremmin ja osan huonommin. Nyt pariisilainen mainostoimisto on ottanut hieman tavanomaisesta poikkeavan tyylin viestin lähettämiseksi.

Mainostoimisto BETC loi ranskalaiselle Ni Putes Ni Soumises -järjestölle kampanjan, jonka mainoksissa esitellään lähikuvia mustelmista ja ruhjeista. Kuvien vuosilukujen perusteella kuvat on mahdollisesti otettu menehtyneiden ihmisten ruumiista.

Nopea vilkaisu saattaisi saada ruhjeet nopeasti näyttämään esimerkiksi taideteoksilta, mutta lähempi tutkailu paljastaa pahoinpitelyn yksityiskohdat ja esimerkiksi alkoholin ja seksuaalisen väkivallan liittymisen tapauksiin.

Creative Review -sivuston mukaan mainokset luotiin erityisesti 25. marraskuuta vietettävää naisiin kohdistuvan väkivallan vastaistaista päivää varten. BETC-mainostoimisto on parisuhdeväkivaltaa vastaan työtä tekevän Ni Putes Ni Soumises -järjestön pitkäaikainen kannattaja ja tuotti tuoreen mainoskampanjan ilman rahallista korvausta.