Tällaista ei ole koskaan ennen nähty: Valtava jäävuori irtosi

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Maapallon ilmaston lämpeneminen tulee nykyisin tuskin edes enää amerikkalaisille yllätyksenä, sillä napa-alueiden jääpeitteen pieneminen on siitä vääjäämätön osoitus. Tähän mennessä napa-alueiden jäätiköiltä on irronnut valtava määrä jäävuoria, ja nyt eräs historiallinen hetki on kuvattu.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kaksi kuvaajaa oli taannoin videokameroiden kanssa odottamassa jäävuoren mahdollista irtoamista, kunnes heitä onnisti toden teolla. Miehet nimittäin näkivät itse hämmästyttävän tilanteen ja saivat myös kuvattua historiallisen hetken Chasing Ice -ohjelmaansa.

– Tämän voisi asettaa ihmisten perspektiiviin lähinnä siten, että Manhattanin kokoinen alue romahtaisi silmiesi edessä. Me katsoimme ja kuvasimme suurimman koskaan kuvatun jäävuoren irtoamisen, videolla todetaan.