Naisen hämmentävä allergia: ”Se voisi tappaa minut”

Lifestyle Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Uutisissa kerrotaan jatkuvasti erilaisista allergioista, joita puhkeaa tavallisille ihmisille heidän herkistyessään esimerkiksi tietylle ruoka-aineelle tai kemikaalille. Monet ovat esimerkiksi allergisia hiusväreille.

Nyt erään naisen kerrotaan olevan hengenvaarallisen allerginen tavalliselle ruoka-aineista löytyvälle ainesosalle, salisyylihapolle. Aineen ansiosta 25-vuotiaan Charlotte Jeffersonin kurkku turpoaa niin paljon, ettei hän kykene hengittämään.

Yhden lapsen äiti ei pysty syömään esimerkiksi vihreitä vihanneksia, jogurttia, hilloja, soodajuomia, makeisia, yrttejä, kasvisperäisiä öljyjä tai parsakaalia. Hän on joutunut sairaalahoitoon useita kertoja erikoisen allergiansa takia.

– Olen ollut sairaalassa niin monta kertaa. Olen huolissani siitä, että jos söisin päärynän tai mausteita, se tappaisi minut. Olen masentunut, koska en voi elää normaalia elämää, kertoi Charlotte Jefferson Daily Mirror -lehdelle.