Äiti antoi teinipojalle synttärilahjaksi huumeita

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin uutisoinnin kohteeksi päätyvät vastuuttomat vanhemmat, jotka kohtelevat lapsiaan poikkeuksellisilla tavoilla. Kerroimme taannoin esimerkiksi äidistä, joka antoi lapsilleen homeista ruokaa, koska uskoi heidän pysyvän siten paremmin terveenä.

Nyt Britanniassa on keskustelua herättänyt vanhempien vastuuton käytös. Middlesbroughin kaupungissa on otettu huostaan 360 lasta, mikä huolestuttaakin pormestari Ray Mallonia. Hänen mukaansa eräänkin perheen kanssa asioiminen maksaa kaupungille 600.000 puntaa, eli 722.000 euroa, vuodessa.

– Monet näistä lapsista ovat laiminlyötyjä, koska vanhemmat eivät osaa huolehtia heistä. Eräs äiti antoi 13-vuotiaalle lapselleen ekstaasitabletteja – kovia huumeita – syntymäpäivälahjaksi, kertoi Middlesbroughin pormestari Ray Mallon Daily Star -lehdelle.

Britannian hallitus on järjestänyt Troubled Families -ohjelman turvaamaan maan 120.000 vaikeuksissa olevan perheen elämän. Ohjelma pyritään saattamaan loppuun vuoteen 2015 mennessä.