Tiesitkö tämän? Näin pokaat uuden rakkaan vaikka lähikaupassa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kevät on tunnetusti pariutumisen kulta-aikaa, kun hormonit hyrräävät ja kumppanin perään huudellaan jopa lähikaupassa. Vaikka suomalaiset ovat tunnetusti kovia flirttailemaan vasta rohkaisuryypyn jälkeen, voi iskemisen jalon taidon oppia muutaman helpon vinkin avulla.

YourTango-sivusto neuvoo, että kaupassa flirttailemisen perussääntö on vastapuolelle hymyileminen ja silmiin katsominen. Kannattaa myös olla ystävällinen. Jos iskee silmänsä mahdolliseen kumppaniin esimerkiksi ostoskeskuksessa, häntä voi tervehtiä lämpimästi hymyillen, vaikka kyseessä onkin täysin ventovieras henkilö.

Jotta pääsee flirttailemaan, tulee potentiaalisiin ihmisiin kiinnittää ensin huomiota. Esimerkiksi kaupassa kiireisenä hyörivä nainen ei välttämättä ole paras kohde verrattuna vaikka verkkaisesti hyllyjen välissä etenevään neitokaiseen. Myös CD- ja DVD-osastot ovat loistavia ihmisten kohtaamispaikkoja, koska siellä yleensä selaillaan tuotteita kauemmin.

Jää kannattaa murtaa joka tapauksessa sanomalla kiinnostavalle osapuolelle edes jotain. Helppoja puheenaiheita ovat esimerkiksi säästä keskusteleminen tai vaikkapa kaupassa lounasssuunnitelmista kertominen.

Viimeistään kassajonossa pitää iskeä kiinni, mikäli siihen saa vain mahdollisuuden. Kassajonossa voi naurahtaa vaikkapa vieressä olevalle lehden kansikuvalle ja keksiä siitä jutun juurta. Pääasia on, että flirttailemisesta ei ota sen suurempia paineita: vieraiden ihmisten kanssa on ihan kiva jutustella ja itseluottamus nousee harjoittelun myötä.