Alaston patsas oli liian rivo – kaupunkilaiset päättivät pukea sen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suurimmalle osalle suomalaisista alastomuus on melko arkinen asia esimerkiksi julkisten saunojen vuoksi. Joillekin alastomuus on kuitenkin niin suuri tabu, että jopa alastomia patsaita pidetään kyseenalaisina.

Kuva: YouTube, KSL News
Kuva: YouTube, KSL News

Yhdysvaltain Utahissa sijaitsevan Coalvillen asukkaat saivat kaupunkinsa pääkadulle kaksi vuotta sitten taiteilija Milt Neelyn luoman metallisen Leaf Dancer -veistoksen, joka esittää tanssivaa naista. Pikkukaupungin asukkaat ovat kuitenkin pitäneet patsasta säädyttömänä, sillä veistoksen esittämä nainen on alaston.

Coalville säädylliset asukkaat ovat nyt kuitenkin ratkaisseet ongelman pukemalla patsaan. Veistoksen strategisten alueiden peitoksi on ilmestynyt esimerkiksi kookoksen puolikkaista tehdyt rintaliivit, collegepaitoja ja jopa merirosvopuku.

KSL-uutissivuston mukaan kaupunginjohtaja Duane Schmidt huomasi, että vaatteet saaneesta Lead Dancer -veistoksesta on sittemmin tullut turistikohde. Hän onkin päättänyt käyttää säädyllisemmäksi puettua veistosta hyödykseen houkutellakseen turisteja kaupunkiin.

Kaupunki tarjoaakin yli 14-vuotiaille asukkailleen erikoista kesätyöpaikkaa. Heidän tehtävänään on pukea patsas joka torstaina keskiyön aikoihin, jotta kaupungin asukkaita tervehtii perjantaisin uudet vaatteet päälleen saanut tanssijapatsas. Veistoksen luoneen Milt Neelyn ei kerrota olevan tempauksesta lainkaan pahoillaan.