Surkeat treffit? Näin pääset treffiseurasta tyylikkäästi eroon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensivaikutelma on tärkein myös treffeillä, vaikka toiselle osapuolelle kannattaa antaa enemmänkin aikaa kuin ensimmäiset sekunnit tapaamisesta. Kahdeksan prosenttia naisista myöntää nimittäin karanneensa treffeiltä kesken vessareissun.

Treffeillä ahkeraan käyvät ihmiset tietävät, että joskus heidän kohdalleen sattuu yksinkertaisesti niin huono seuralainen, että koko illanvietto tuntuu pieneltä piinalta. Lovestruck.com-sivusto antaa muutaman vinkin, kuinka huonon treffikumppanin voi hylätä tyylikkäästi.

Sanotaan, että kiinnostus toiseen osapuoleen syntyy ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana, jos on syntyäkseen. Kannattaa kuitenkin uhrata edes puoli tuntia elämästään treffiseuralaiselle, jotta ihmisen aitous tulisi piirun verran esiin.

Ennen treffeille menemistä kannattaa tehdä varasuunnitelma, mikäli seuralainen osoittautuu täysin sietämättömäksi. Varasuunnitelmaksi kelpaa esimerkiksi ystävän kanssa sovittu meno tai ”odottamaton työkeikka”. Tekosyynä ei kuitenkaan kannata käyttää läheisen sairastumista tai kuolemaa, koska sitten suunnitelma saattaa äityä jo liian läpinäkyväksi.

Kannattaa myös nauttia treffeistä parhaansa mukaan ja pitää hauskaa. Mikäli kuitenkin käy selväksi, ettei seuralainen osoittaudu oikeaksi valinnaksi, voi sen sanoa myös hienovaraisesti suoraan. Tällöin deitin ei myöskään tarvitse uhrata turhaa aikaa ihmiseen, joka ei ole hänestä kiinnostunut, vaan voi suunnata katseensa uuteen kohteeseen.

Joskus treffeillä käy myös siten, että vaikka seuralainen ei tunnukaan itselleen sopivalta, voi häntä ehdottaa esimerkiksi sinkkuna olevalle ystävälle. Vaikka osa karkaa kesken treffien kotiin, ei sitä pidetä kovinkaan kypsänä menettelytapana deittailukulttuurissa.