Stig paljasti Staralle valeasunsa: ”Jengi ei enää tunnistakaan”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kotimainen suosikkiartisti Stig soi parhaillaan radioaalloilla kovasti uuden Niks ja naks -singlensä merkeissä Vuonna 2012 julkaistun Puumaa mä metsästän -albumin menestyksen myötä artistin kasvot tunnetaan nykyisin hyvin. Artisti kertoi Staralle kehittäneensä vuosien saatossa keinon, jolla pystyy halutessaan liikkumaan kadulla perusjamppana.

– Mut on helppo tunnistaa väkijoukosta, kun olen muita päätä pidempi ja persoonallisen näköinen hahmo. Välillä mietin, että pitäisikö mun olla jotenkin coolimpi. Et otetaankohan Ville Valosta yhtä paljon fanikuvia. Mietin, että sitä ei välttämättä yhtä helposti uskalleta mennä häiritsemään kuin Stigiä. Stig on sellainen kansanmies, jolle on helppo tulla juttelemaan, artisti kertoi Staralle.

Lähimenneisyydessä Stig sai vielä kulkea kotikulmillaan maastoutumatta. Artisti oli Puistolan yläastesiivoojana täysin incognito, sillä kukaan ei vielä tuolloin osannut yhdistää arvoituksellisia langanpäitä toisiinsa. Yhä edelleen artisti onnistuu halutessaan muuttamaan ulkonäköään sellaiseksi, ettei häntä tunnisteta.

– Mun ulkoasussa on se ovela juttu, minkä mä jo alkuvuosina tajusin. Kun lähden pidemmälle lomalle, niin voin leikata viikset pois, laittaa hiukset ponnarille ja aurinkolasit päähän, niin jengi ei enää tunnistakaan. Pystyn pitämään vähän Stigistä lomaa. Ei se ihan sataprosenttisesti toimi, mutta vähän pystyy maastoutumaan. Se vaatii pidemmän keikkatauon. Viiksien kasvattamisessa menee kuitenkin muutama viikko.