Peniksistä tehtiin nykytaidetta – seinällinen sukuelimiä reagoi musiikkiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykytaide jakaa mielipiteet kahtia. Samaan aikaan, kun toiset ihastelevat teknologian ja taiteen yhdistymistä kekseliäällä tavalla, saattaa toinen sättiä taidemuseon tilassa tehosekottimessa jylläävää ulostetta tekotaiteelliseksi ja yliampuvaksi. Saako taiteen nimissä tehdä mitä vain?

Kuka edes määrittelee taiteen? Nouseeko taideteoksessa pääosaan tekijä vai katsoja? Nyt taidealan opiskelija Peiqi Su on luonut taiteen nimissä seinän, joka on täytetty mekaanisilla tekopeniksillä. Seinän valkoiset seisokit eivät kuitenkaan tyydy olemaan paikoillaan. Tekopenikset liikkuvat joko seinän edessä olevan ihmisen tai musiikin tahdissa.

Penikset ikään kuin kumartelevat seinällä. Seinällä komeilevat sukupuolielimet eivät ole uusi ilmiö taidepiireissä. Kerroimme taannoin taiteilija Jamie McCartneyn tekemästä vaginaseinästä, jossa komeili 400 eri naisen alapäästä tehtyä kipsivalosta. Seinällä oli pituutta huikeat yhdeksän metriä. Teoksen toteuttamiseen osallistuneet naiset olivat olleet 18 – 76 -vuotiaita.

The Penis Wall Animation Test: SugarPlum from Peiqi SU on Vimeo.