Lääkärit: Sukupuolitautien leviäminen keski-ikäisillä hittikirjan syytä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fifty Shades of Grey -erotiikkakirja on ollut runsaasti otsikoissa jättimäisen menestyksensä johdosta. Äitipornoksikin kutsuttu teos kertoo nuoren neitsyen ja hänen vanhemman rakastajansa intohimoisesta seksisuhteesta. Kirjasta tehdään parhaillaan elokuvaa.

Kirja mullisti monen parin makuuhuone-elämän. Erotiikkateosten jälkimainingeissa on toteutettu ihmisten seksielämää luotaavia tutkimuksia, ja nyt brittiläinen lääkäri paljastaa yllättävän uutisen aiheesta. Fifty Shades of Grey -kirjasarja on nimittäin kannustanut ihmisiä vapaampaan seksiin – tämä on puolestaan johtanut yllättäviin lieveilmiöihin, kuten sukupuolitauteihin erityisesti keski-ikäisten ihmisten keskuudessa.

– Ihmiset mieltävät yleensä, että nuoret ihmiset ovat niitä, jotka unohtavat turvaseksin merkityksellisyyden. Nyt kuitenkin Fifty Shades of Gray on innostanut myös vanhempia ihmisiä kokeellisempaan sänkyelämään, mutta samalla he ovat saattaneet unohtaa kondomien käytön, paljastaa tohtori Charlotte Jones British Medical Association GP Committeesta.

Esimerkiksi Walesin terveysasiantuntijat kertovat kuppatapausten kasvaneen roimasti alueella. He ovat nähneet lukuisia kupan eri ilmenemismuotoja. Kivulias sukupuolitauti voi olla myös oireeton, jolloin se myös leviää herkemmin. Vaikka eroottissävyistä kirjasarjaa voidaan syyttää ihmisten rohkeuden kasvamisesta ja seksuaalisen mielenkiinnon heräämisestä, voi kuppa levitä Walesin syrjäseuduilla myös huonon terveyspalveluiden saatavuuden takia. Asiasta uutisoi Wales Online.