USA vahvisti kannabiksen terveysvaikutukset: ”Tappaa syöpäsoluja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa huumesota kannabista vastaan on viime vuosina saanut täysin uuden suunnan, kun luonnontuote on laillistettu useissa osavaltioissa. Laillistamisen seurauksena osavaltiot ovat saaneet satojen miljoonien verotuloja ja rikollisuus on vähentynyt merkittävästi. Nyt Yhdysvaltojen hallitus on tehnyt merkittävän uuden linjauksen kannabiksen terveysvaikutuksista.

Lääketieteessä on jo pitkään tiedetty, että esimerkiksi kannabisöljy parantaa lukemattomien vaikeasti sairaiden ihmisten oloa ja elämänlaatua. Nyt Yhdysvaltojen hallitus on viimein vahvistanut, että kannabis tappaa syöpäsoluja ja jopa pienentää joidenkin vakavien aivokasvainten kokoa, Metro-lehti uutisoi. Tutkimuksen teki National Institute on Drug Abuse, eli NIDA, joka on hallituksen rahoittama riippumaton tutkimuslaitos.

– Tuoreimmat eläinkokeet ovat osoittaneet, että marijuana voi tappaa joitain syöpäsoluja ja pienentää toisten kokoa. Todisteet osoittavat, että marijuanatiiviste voi pienentää joidenkin vakavimpien aivokasvainten kokoa. Hiirillä tehdyt kokeet osoittivat, että yhdessä sädehoidon kanssa käytettynä tiiviste voi vahvistaa hoidon vaikutuksia, tutkimuksen tuloksissa vahvistettiin.