Järkyttävä video tallensi Mount Everestin perusleirin lumivyöryn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nepalissa koettiin lauantaina 25. huhtikuuta maan historian rajuin maanjäristys yli 80 vuoteen. BBC:n mukaan uhriluku on noussut jo yli 4.300 kuolleeseen, ja loukkaantuneita on yhteensö lähes 8.000 henkeä. Kaiken kaikkiaan järistys on YK:n mukaan vaikuttanut kahdeksan miljoonan ihmisen elämään.

YouTube
YouTube

Varsinaisten järistysten ja jälkijäristysten lisäksi uhreja ovat vuoristoisella seudulla vaatineet tuhoisat lumi- ja maavyöryt. Youtubessa levinneellä videolla yksi näistä lumivyöryistä on päätynyt kameralle lähietäisyydeltä. Videolla lumivyöry yllättää Mount Everestillä sijaitsevan kiipeilijöiden leirin.

Videota kuvannut Jost Kobusch onnistui pakenemaan tuhoisaa vyöryä telttaan. Kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita, sillä Mashable-sivuston mukaan lumivyöryn myötä 18 leirillä oleskellutta kiipeilijää kuoli ja 61 loukkaantui.