Kuvauskopterien tulevaisuus on tässä – Lily UAV seuraa kohdetta automaattisesti

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Radio-ohjattavien kuvauskopterien suosio on räjähtänyt muutamassa vuodessa, kun niiden hinta ja koko ovat pienentyneet tasaisesti. Nyt esitelty Lily UAV-kuvauskopteri on kuitenkin jotain täysin uutta – ja mullistaa markkinat.

Antoine Balaresquen ja Henry Bradlow’n kehittämä Lily-kuvauskopteri tekee nimittäin UAV-laitteen ohjaajan tarpeettomaksi. Täysin autonomisesti toimiva ja kaiken lisäksi myös vedenpitävä lentolaite heitetään ilmaan – tai veteen – minkä jälkeen se alkaa automaattisesti seurata paikantimella varustettua kohdettaan.

Laitteen lentoaika on yhdellä latauksella huimat 20 minuuttia ja sen voi määrätä kuvaamaan juuri halutunlaista kuvaa kohteesta. Esittelyvideon mukaan laite huomaa, koska kohde hyppää, ja vaihtaa silloin kuvaamisen hidastukselle.

Lily ei siis ole suoraa jatkumoa olemassa oleville kuvauskoptereille, vaan se lanseerasi ilmakuvaukseen kokonaan uuden robottituotekategorian. Kuvauskopterin voi ennakkotilata nyt hieman alle 500 euron hintaan.