Maailman tylsin videopeli uudistuu – Autiomaan bussi tekee paluun!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maailman tylsimmäksi tituleerattu videopeli Desert Bus on saamassa nykypäivään päivitetyn versionsa. Vuonna 1995 julkaistu peli autiomaalla ajavasta linja-autosta on alunperin koomikkona ja taikurina tunnetun Penn Jilletten luoma.

Suosiosta huolimatta pelistä ei koskaan tehty virallista versiota eikä se tullut koskaan myyntiin. Desert Bus -pelin ideana suoriutua ajomatkasta Arizonan Tucsonista Nevadan Las Vegasiin.

Autiomaan halki kulkeva linja-auto ajaa tiellä noin 70 kilometrin tuntivauhtia ja matka kestää noin kahdeksan tuntia. Kuten arvellaa saattaa matka on pitkäveteinen, maisema pysyy samana kokoajan eikä pelissä tapahdu mitään.

Desert Bus -pelistä ollaan kaavailemassa versiota, jota voi pelata Oculus Rift ja Playstation VR -virtuaalitodellisuuslaseilla. Daily Mail -lehden mukaan pelissä ei ole niin sanottua autopilottia, vaan linja-autonkuljettajaksi ryhtyvät joutuvat ajamaan kahdeksan tuntia putkeen päästäkseen määränpäähänsä.