Upea illuusio: Louvren pyramidi katosi valokuvan avulla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pariisin Louvressa viime päivinä vierailleet ovat saattaneet joutua hieraisemaan silmiään. Taidemuseon sisäpihalla sijaitseva laisista ja metallista rakennettu pyramidi näyttää nimittäin muuttuneen näkymättömäksi.

Silmänkääntötempusta vastuussa on valokuvataiteilija JR. Hän päällysti pyramidin pinnan mustavalkoisilla kuvilla pyramidin rakana olevasta rakennuksesta. Tietystä suunnasta katsottuna kuvat luovat illuusion siitä, kuin pyramidi olisi muuttunut läpinäkyväksi.

Tempaus on osa JR:n näyttelyä, joka avattiin Louvressa 28. toukokuuta. Daily mail -lehden mukaan näyttely pitää sisällään valokuvataiteen ohella elokuvia, tanssia ja huippukokki Jean Imbertin valmistaman aamiaisen.

And so the Pyramid disappear … @museelouvre #Paris (until 28th of June) –

Kuva, jonka JR (@jr) julkaisi

Almost there … Last touch ? More on @museelouvre #JRauLouvre

Kuva, jonka JR (@jr) julkaisi

?? … today In Paris @museelouvre ? @1993paris ?? #workinprogress

Kuva, jonka JR (@jr) julkaisi