Maailman nopein varikkokäynti – F1-renkaanvaihto alle kahdessa sekunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Formulakilpailujen tahti on tunnetusti erittäin nopea, eikä aikaa jää tuhlattavaksi varikoillakaan. Renkaiden vaihto ja tankkaus täytyy hoitaa pos alta salamannopeasti, jotta auto pääsee jatkamaan kilpailua radalla.

Taannoisessa Formula 1 -sarjan Baku Cityn kilpailussa nähtiin varikkokäynti, joka on todennäköisesti nopein laatuaan tähän mennessä. Youtubessa jaetulla DHL:n videolla nähdään, kuinka Williams-tallin varikkotyöntekijät vaihtavat Felipe Massan auton kaikki neljä rengasta vain 1.92 sekunnissa.

Useimmissa tapauksissa renkaiden vaihto sujuu yli kahdessa sekunnissa, mikä selviää Formula 1 -sivustolla julkaistulta vuoden 2015 nopeimpien varikkokäyntien listalta. Huippunopea renkaiden vaihtaminen on varikkotyöntekijöille rutiinia, sillä he ovat suorittaneet tehtävänsä ajojen aikana tuhansia kertoja.