Facebook lähettää käyttäjilleen rahaa – syy löytyi 5 vuoden takaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet sosiaalisen median käyttäjät ovat kertoneet viime päivinä saaneensa yllättäviä shekkejä yhteisöpalvelu Facebookilta. Kaikkien lähetettyjen shekkien arvo on ollut 15 dollaria. Jotkut ovat ehtineet epäillä kyseessä olevan huijaus, mutta tosiasiassa tapaus juontaa juurensa vuosien takaiseen oikeusjuttuun.

Yllättävän rahalähetyksen taustalla on Thrillist-sivuston mukaan Fraley vastaan Facebook -nimellä tunnettu oikeusjuttu. Vuonna 2011 nostetussa ryhmäkanteessa joukko ihmisiä kertoi Facebookin käyttäneen heidän kuviaan ja nimiään Sponsoroidut tarinat -mainoksissa ilman asianmukaista lupaa.

Tapausta käsiteltiin parin vuoden ajan. Lopulta vuonna 2013 Yhdysvaltojen liittovaltion tuomari määräsi Facebookin maksamaan 20 miljoonan dollarin edestä korvauksia. Yhtiö lähetti shekit postiin 17. marraskuuta, sen jälkeen kun kaikki valitukset oli viimeinkin selvitelty.