Monet YouTuben pallotemput ovatkin tekaistuja – näin ne toteutettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube on täynnä hämmästyttäviä pallotemppuja esitteleviä videoita, mutta valitettavasti monet niistä ovat liiankin hämmästyttäviä. Pallotemppuja voidaan nimittäin tekaista taitavan leikkauksen ja tietokonetehosteiden avulla.

Youtube-käyttäjä Captain Disillusion paljastaa tuoreella videollaan, kuinka temppuheittoja väärennetään videita varten. Pallotemppuja on miehen mukaan melko helppo tekaista esimerkiksi jälkitehosteiden avulla. Monissa tapauksissa videot koostuvat tosiasiassa kahdesta erillisestä heitosta, jotka on liitetty yhteen erikoistehosteiden tai vain leikkauksen avulla.

VIdeoilla ei myös usein nähdä, kuinka monta kertaa pallotemppua on yritetty ennen onnistunutta ottoa. Captain Disillusionin oman videon tapauksessa pallon onnistunut heitto viiden metrin päässä olevaan mukiin vaati häneltä 37 yritystä.

Captain Disillusion kuitenkin toteaa, ettei kaikkia Youtuben pallotemppuja esittäviä videoita ole tekaistu. Esimerkiksi tunnetun Dude Perfect -ryhmän näyttävät videot ovat erikoistehosteiden sijaan luonnollisten taitojen ja ankaran harjoittelun ansiota.