Tyhjistä risteilyaluksista tuli turistikohde – uteliaat haluavat aavelaivakierroksille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen yrittäjä Paul Derham on alkanut tarjoamaan turistiretkiä taatusti epätyypillisiä kokemuksia kaipaaville. Niiden kohteena ovat toistaiseksi käytöstä hylätyt risteilyalukset.

Englannin Dorsetin satama on täynnä laivoja, jotka eivät ole parhaillaan käytössä koronapandemian vuoksi. Alusten joukossa on lukuisia maailmankuuluja risteilyaluksia, kuten 361 metriä pitkä ja maailman suurimpiin matkustajalaivoihin lukeutuva Royal Caribbeanin Allure of the Seas. 27 vuoden ajan risteilyaluksilla töissä ollut Derham sai idean tarjota ihmisille mahdollisuuden nähdä tyhjät alukset lähietäisyydeltä.

Kierrokset kestävät CNN-uutissivuston mukaan noin 2,5 tuntia, ja niissä veneillään alle 50 metrin päähän risteilyaluksista. Risteilyteollisuudesta paljon tietävät Dorset kertoo niiden aikana turisteille viihdyttävää tietoa aluksista. Miehen mukaan hän on ollut jopa yllättynyt, kuinka suosittuja kierroksista on tullut, ja mukana onkin paljon omistautuneita risteilyharrastajia.

 

"Ghost Ship Tours" UPDATE: Unfortunately the weather is going to be against us over the next few days. We will…

Publiée par Mudeford Ferry sur Mardi 18 août 2020