Näin Australiassa: Vihainen varis jahtasi potkulaudalla ajavaa lasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Myrkylliset hämähäkit, käärmeet, hait ja toisinaan aggressiivisesti käyttäytyvät kengurut eivät ole ainoita lajeja, joita Australiassa kannattaa varoa. Tähän aikaan vuodesta harmia aiheuttavat myös ihmisten kimppuun helposti hyökkäilevät varikset.

Tuoreella viraalivideolla todistetaan, mistä australialaisten harakkapelko johtuu. Hämmentävällä videolla New South Walesissa asuva Max-niminen huutaa kauhusta ajaessaan potkulaudalla. Häntä nimittäin jahtaa vihainen isohuiluvaris.

Videon lopuksi Max kohtaa pelkonsa polkupyörällä isänsä kanssa, tällä kertaa vähemmän järkyttyneissä merkeissä. Reviiristään tarkat australialaiset isohuiluvarikset saattavat käyttäytyä erittäin aggressiivisesti niiden jokasyksyisen pesimäkauden aikana. Lintuhyökkäysten kohteena ovat usein niin lenkkeilijät kuin pyöräilijätkin.