Itsestään katoavat viestit tulossa Twitteriin – häviävät 24 tunnissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Snapchat-sovelluksesta tuttuja, itsestään tietyn ajan kuluessa häviäviä viestejä on sittemmin nähty myös yhä useammilla muilla sosiaalisen median alustoilla. Nyt myös Twitter on ottamassa käyttöön oman versionsa ominaisuudesta.

Twitterin katoavia viestejä kutsutaan nimellä fleets. Viestit näkyvät Twitterin aikajana yläosiossa Instagram-tarinoiden tyylisinä kuplina ja katoavat näkyvistä 24 tunnin päästä julkaisusta. Twitterin mukaan tavoitteena on kannustaa käyttäjiä julkaisemaan myös tavanomaisia twiittejä satunnaisempia ajatuksia ja tuntemuksiaan.

Fleets-ominaisuutta on jo kokeiltu Brasiliassa, Italiassa, Intiassa ja Etelä-Koreassa. Twitterin mukaan ominaisuus sai käyttäjät osallistumaan keskusteluihin entistä pienemmällä kynnyksellä. Yhtiö on ilmoittanut tuovansa sen kaikkien iOS ja Android -laitteilla palvelua käyttävien käyttöön lähipäivien aikana.