UFO syöksyi Australian rannikolle? Tiedemiehet etsivät alusta valtamerestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Astrofyysikko Avi Loeb uskoo, että aurinkokuntamme ulkopuolelta mereen vuonna 2014 syöksynyt meteori on itse asiassa avaruusteknologiaa. Hän on saanut nyt 1,9 miljoonan punnan suuruisen rahoituksen UFO-aluksen etsimiseen Tyynenmeren pohjasta.

NASA kertoi, että tunnistamaton meteori lensi taivaalla yli 100.000 mailia tunnissa ennen kuin se osui Maahan lähellä Manus-saarta Papua-Uudessa-Guineassa. Loeb haluaa nyt selvittää, mistä materiaalista meteori – tai mahdollisesti ulkoavaruuden teknologiaa sisältävä lentävä esine – koostuu.

– Peruskysymys on, voiko tähtienvälinen meteori olla alkuperältään keinotekoista koostumusta. Olisi upeaa, jos sieltä löytyisi törmäyksestä selvinneitä teknologisia komponentteja. Materiaali on kovempaa kuin rauta. Kysymys kuuluu, onko se vain epätavallinen kivi vai kenties avaruusalus?, Loeb kertoi New York Postin mukaan.