Legendaarinen bilelaiva Viking Cinderella palaa Suomeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisilla on tänä kesänä mahdollisuus risteillä Viking Cinderella -laivalla. Legendaariseksi kuvailtu alus liikennöi Helsingistä Tukholmaan ja Tallinnaan kuuden viikon ajan. Viimeksi laiva vieraili Helsingissä alkuvuodesta 2022.

Viking Cinderellan kyydissä pääsee tänä kesänä risteilylle Tukholmaan tai päiväristeilylle Tallinnaan. Laivan 2 500 hyttipaikkaa tuplaavat Viking Linen Helsinki-Tukholma-reitin matkustajakapasiteetin kesällä. Laivalta löytyy muun muassa neljä ravintolaa, baareja, yökerho ja Ville Viking Adventure Island -lastenmaailma.

– Kiinnostus Cinderellaa kohtaan on suurta, ja matkamyynti on käynyt vilkkaasti siitä lähtien, kun kerroimme aluksen palaavan kesäksi Helsinkiin, kertoo tiedotteessa Viking Linen markkinointijohtaja Ninna Suominen.

Viking Cinderella valmistui vuonna 1989 Pernon telakalla Turussa. Se oli aikoinaan maailman suurin autolautta. Viimeiset 20 vuotta pääasiassa Tukholman ja Maarianhaminan välillä risteillyt alus ajaa Helsinki-Tukholma-reitillä ja tekee päiväristeilyjä Tallinnaan 30. kesäkuuta – 6. elokuuta.