Idol-osanottajien ikärajaa laskettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on tehty muutoksia suositun American Idol -kilpailun sääntöihin, kun osanottajien alaikärajaa on laskettu vuodella. Jatkossa realitykisaan voivat osallistua jo 15-vuotiaan nuoret tähdet.

Ohjelman tuotantoyhtiö ilmoitti uudesta ikärajasta maanantaina. Samalla odotettiin myös uuden tuomarin nimen julkistamista, mutta sitä ei vielä odotuksista huolimatta saatu, Access Hollywood kertoi. Parhaillaan jännitetään sitä kuka ottaa ohjelmasta poistuneen Simon Cowellin paikan päätuomarina. Hän jätti pestinsä edellisen kauden jälkeen.

Yhdysvalloissa alkaa pian jo kymmenes American Idol -tuotantokausi. Ensimmäiset koelaulut järjestetään Nashvillessä, Tennesseessä, 17. heinäkuuta. Ohjelman katsojaluvut ovat viime vuosina olleet laskusuunnassa ja muutamassa vuodessa niistä on pudonnut pois neljäsosa. Tuotantoyhtiö perusteli ikärajan laskemista sillä, että nykyisin yhä nuoremmat haikailevat musiikkiurasta jo ennen 16 ikävuottaan