Martinan ja Eskon eroväitteissä epäilyttäviä aukkoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen realitypariskunta, Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen, on ollut jo parin kuukauden ajan otsikoissa, kun he ilmoittivat tammikuun puolivälissä hakevansa yllättäen avioeroa. Eerikäinen on kommentoinut eroa useaan otteeseen julkisuudessa ja kertonut ongelmien alkaneen vuodenvaihteen lomareissulla Levillä.

Nelosen Maria!-ohjelman haastattelussa Esko Eerikäinen kertoi eroon johtaneista tapahtumista että hänen ja Martinan tiet erkanivat jo uudenvuodenaattona Levillä.

– Martina rakastui toiseen mieheen ja hän nyt viettää hänen kanssaan uutta elämää. Martina saa kertoa mitä rumaa siellä tapahtui. Tää K16-versiohan on se, että meidän tiet erkani. Martina rakastui toiseen mieheen. Vietettiin uuttavuotta yhdessä. Mä lähdin mökkiin nukkumaan ja Martina sitten jatkoi uutta tuttavuuttaan, Esko Eerikäinen kertoi Maria!-ohjelmassa 4.2.2011.

Samansisältöisiä lausuntoja Esko Eerikäinen antoi myös lehdistölle, joissa hän kertoi vaimon jääneen Levillä kiinni ”rysän päältä.”

– Martina petti minua ja jäi oikein rysän päältä kiinni. En voi jatkaa avioliittoamme. Tiedän todella hyvin kenen kanssa Martina on minua pettänyt, Esko Eerikäinen kertoi Seiskalle.

– Martina on pettänyt minua. Hän jäi rysän päältä kiinni, Esko Eerikäinen vahvisti puolestaan Iltalehdelle.

Väitteissä on kuitenkin hämmentäviä aukkoja, jotka nostavat vääjäämättä esiin epäilyt realityparin esittämän tarinan todenperäisyydestä. Eerikäisen väitteitä Levin lomalla alkaneista ongelmista ja Martinan jäämisestä kiinni ”rysän päältä” jo Levillä on nimittäin vaikea uskoa kun niitä vertaa heti lomareissun jälkeen julkaistuihin blogikirjoituksiin.

– Kotona ollaan ja tuli vedettyä viime yönä kunnon unet yli 12 h…. sellainen lepo loma sitten. Mulla on kroppa niin kipee kuin olisi junan alle jäänyt, mutta tulipahan laskettua ainakin kunnolla. Nyt täällä jo kotona häärin ja laitan jo hiukan etuajassa kuuset yms… pois. Uusi vuosi ja uudet kujeet, Martina Aitolehti iloitsi Seiskan blogissaan 3.1.2011.

Vielä muutaman päivän kuluttua – vain viikko ennen avioeroa ja viikko Levin loman jälkeen – Eerikäinen valotti blogissaan perheen arkea varsin positiivisin sanakääntein. Kummassakaan kirjoituksessa ei ollut viitteitä ongelmista tai avioerosta.

– Palattuamme kotiin alkuviikosta Lapin reissulta olen ollut tytössä kiinni kuin iilimato.. Martina paiskii pitkiä päiviä ja välillä käy sääliksi sitä, mutta rautainen mimmi se on aina ollut joten eiköhän se jaksa.. nyt vaan vitamiinia naamaan ja positiivinen asenne. Nyt kun Victoria nukkuu ja Martinakin siirtyi uuteen sänkyymme joka on muuten aivan taivaallisen hyvä!!! Minä jään valvomaan ja katsomaan Rocky Balboaa, Eerikäinen kirjoitti blogissaan 7.1.2011.

Blogikirjoitukset vahvistavat osaltaan käsitystä siitä, että kyseessä on ennalta loppuun saakka käsikirjoitettu Martinan musiikkiuraan ja pariskunnan realityohjelmaan liittyvä julkisuustempaus. Stara kertoi viime viikolla kuinka tapahtumat tulevat käsikirjoituksen mukaan todennäköisesti jatkossa menemään, ja tämänpäiväinen lehtiotsikko ”ihanasta yhteisestä koti-illasta” sopii hyvin kuvaan. Yhdysvalloissa tekaistut avioerot ovat olleet arkipäivää jo pitkään.