Outo netti-ilmiö: ”Japanin maanjäristys oli kosto Pearl Harborista”

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman katseet ovat olleet parin päivän ajan tiiviisti kohdistuneina Japaniin, jossa tapahtui perjantaina valtava maanjäristys ja tsunami. Kaiken kruunasi vielä vakava onnettomuus ydinvoimalassa. Nyt tapaus on synnyttänyt erikoisen netti-ilmiön, joka kumpuaa amerikkalaisten vanhasta kaunasta nousevan auringon maata kohtaan.

Kerroimme eilen kuinka verkossa leviää kulovalkean tavoin teoria siitä, että niin sanottu superkuu-ilmiö on aiheuttanut Japanin maanjäristykset ja lukuisat muut viime päivien järistykset ympäri maailmaa. Kuu on nimittäin pian lähimpänä maapalloa 18 vuoteen. Nyt verkossa – erityisesti Facebookissa – on havaittu hieman toisenlaisen ilmiön yllättävä nousu.

OpenBook on palvelu, jossa pystytään seuraamaan Twitter-tyylisesti hakusanoilla käyttäjien julkaisemia statuspäivityksiä. Eilen palvelun käyttäjät huomasivat, että hakusanalla Pearl Harbor saadaan poikkeuksellisia tuloksia. Sadat Facebookin käyttäjät ovat nimittäin irvailleet Japanin maanjäristyksen kustannuksella ja todenneet sen olleen kostoisku japanilaisten toisen maailmansodan iskusta Pearh Harboriin. Monet ovat todenneet karman iskeneen viimein takaisin Japanille.