Ällistyttävä rikosaalto Afrikassa: Penisten varastelu järkyttää

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Penis lienee useimmille miehille tärkeimpien kehonosien listakärjessä. Joskus raportoidaan miehisiin sukuelimiin kohdistuneista rikoksista, joissa kaksilahkeiset ovat menettäneet elimensä esimerkiksi mustasukkaisen tyttöystävän tai ex-vaimon koston takia.

Nyt Afrikan maaseudulla on yleistynyt järkyttävä rikoksen muoto, jossa miehiltä varastetaan heidän peniksensä. Asiasta on raportoinut Pacific Standard -lehdelle antropologi Louisa Lombard, joka kertoi varkauksia tapahtuvan eniten Länsi- ja Keski-Afrikassa.

Hän ei ole itse todistanut kyseistä raakaa tapahtumaa omin silmin, mutta kertoo puhuneensa useiden silminnäkijöiden kanssa. Paikalliset vahvistavat uutisen todeksi. Varkaat tienaavat heidän mukaansa suuria summia laittoman elinkaupan kautta. Lehden tiedossa ei ole miten varastetut penikset hyödynnetään.