Häpykarvat ovat palanneet! Rehottaako puska jatkossa näin rajusti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten intiimialueiden karvoitus on vähentynyt koko 2000-luvun ajan, ja nykyisin yhä useampi mies ja nainen ajelee alapäänsä kokonaan paljaaksi monistakin syistä. Monien mielestä seksi on parempaa ilman karvoitusta, ja monet pitävät karvattomuutta myös hygieenisempänä.

Taannoin uutisoitiin, että karvattomuuden trendi voi lopulta johtaa siihen, että ihmisiltä katoaa kokonaan alapään karvoitus. Nyt sellaista ei ehkä tarvitse enää pelätä, sillä kohutuista mainoksista tunnettu American Apparel -vaatemerkki on tuonut häpykarvoituksen näyttävästi takaisin. Se on nimittäin lisännyt liikkeidensä näyteikkunoiden mallinukeille aikamoisen ”puskan” alushousuihin. Aika näyttää onko tempauksella vaikutusta yleisempiin trendeihin.

Vuonna 2012 tehdyssä Indianan yliopiston tutkimuksessa 18 – 24-vuotiaista nuorista naisista lähes 60 prosenttia on joskus ajanut kaikki häpykarvansa pois. Tutkijat Debby Herbenick ja Vanessa Schick kertoivat The Atlantic -lehdelle, että myös 25 – 29-vuotiailla on samanlaisia kokemuksia, mutta hieman vähemmän. Koskaan aiemmin ei karvattomuus ole ollut näin yleistä. Karvojen katoamisen myötä myös satiaisten yleisyys on romahtanut.