Nainen, älä yritä korjata miestä – vastuun ottaminen ei kannata

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Joskus kuulee tarinoita sellaisista suhteista, joissa dynamiikka on kääntynyt nurinkuriseksi. Kun parisuhteessa kuuluisi olla kaksi itsenäistä ja arvonsa tuntevaa ihmistä, siitä onkin yhtäkkiä tullut lapsen ja tämän hoitajan välistä mittelöä. Tämä voi olla totta silloin, jos suhteen toinen osapuoli kieltäytyy käyttäytymästä kuten aikuinen.

Vaikka vastaavia esimerkkejä löytynee molemmista sukupuolista. Naisten väitetään välillä kohtelevan miehiään kuin koiria. Mutta entä jos uros antaa tähän aihetta? Vastuun välttäminen, oikuttelu ja ohjeiden odottaminen toiselta pakottavat neitokaisen ottamaan ohjat käsiinsä.

On selvää, että jos mies antaa naisen kohdella itseään huonosti, hänen itsetuntonsa ja omanarvontuntonsa eivät ole kunnossa. Sellaisiakin naisia on, jotka nauttivat vallan tunteesta ja haluavat alistaa kumppaniaan, mutta kiltti perustyttö toivoo lähinnä onnellisen tasapainoista suhdetta. Ihminen voi jokaisella valinnallaan vaikuttaa siihen, millaiseksi suhde muodostuu.

Miehestä voi tuntua helpommalta jättää valinnat naiselle, mutta se kuormittaa kauniimman sukupuolen edustajaa ja vaikuttaa parin väliseen kemiaan. Pohjimmiltaan nainen haluaa elämäänsä miehen, eikä keskenkasvuista lasta. Jos dynamiikka alkaa luisua epätasapainoon, uros voi päättäväisellä ryhtiliikkeellä pelastaa tilanteen.

Hän pääsee jo pitkälle alkamalla ilmaista näkemyksiään, ja toteuttamalla niitä. On sitten kyse kotitöistä, yhteisistä lomista tai lapsista, mies pystyy vaikuttamaan paljon tilanteeseen, eikä hänen koskaan pitäisi heittäytyä kultansa armoille, Elite Daily kertoo. Ottamalla vastuun huolehtijana ja asioiden järjestäjänä hän voi antaa naiselle paljon kaivattua lepoa ja saada tämän arvostamaan itseään vastuullisena aikuisena.