Maailman kaunein keksi? Liian kaunis syötäväksi

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unkarilainen Mézesmanna-konditoria on noussut koko maailman tietoisuuteen tavanomaista kauniimmilla kekseillään. Keksitaiteilija Judit Czinkné Poór luo ällistyttäviä kuorrutuksia pipareihin, ja ne näyttävät pieniltä taideteoksilta.

Kondiittorin vakaa käsi ja pikkutarkka kädenjälki luo hämmästyttävän kauniita koristeita kekseihin. Kondiittori on kaiketi harjoitellut koristelutaitonsa kehittämistä useamman vuoden, sillä jokainen pelkästään perinteisiä piparkakkuja sokerikuorrutteella koristellut tietää, että työ on huomattavasti vaikeampaa miltä näyttää.

Leivonnaiset ja keksit voivat parhaimmillaan olla täydellisen nautintohetken päivän keskelle tuovia pelastajia. Kahvikupposen kanssa vietty leivoshetki saa mielen virkeäksi ja tuo pientä luksusta arkeen. Mézesmanna-leipomon keksit ovat kuin pitsiliinoilla koristeltuja pipareita.