Klamydia löydettiin yllättävästä paikasta – Pohjoisen jäämeren syvyyksistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka klamydia yhdistetään tyypillisesti lähinnä sukupuolielimiin, voi sitä esiintyä yllättävämmissäkin paikoissa. Nyt tutkijat ovat löytäneet klamydian Pohjoisen jäämeren syvyydestä.

Uppsalan yliopiston tutkijoiden mukaan löydetty klamydilaji elää yli kolmen kilometrin syvyydessä vedenalaisissa kuumavesilähteissä. Bakteeri on läheistä sukua ihmisiin ja eläimiin tarttuvalle klamydialle.

– Klamydian löytyminen kyseisestä ympäristöstä oli täysin odottamatonta. Heräsi kysymys, mitä se oikein teki siellä?, tutkimusta johtanut opiskelija Jennah Dharamshi kuvaili tiedotteessa.

Ilman isäntäeliöötä valtavan paineen hapettomassa tilassa elävän klamydian löytäminen tuli yllätyksenä tutkijoille. Tutkijoiden mukaan löydös saattaa antaa uutta tietoa klamydiabakteerien kehittymisestä ja viittaa siihen, että niillä on meribiologiassa luultua tärkeämpi rooli.