Lentoasemien parkkipaikat toimivat pian mobiilisovelluksella – perinteiset parkkiliput historiaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finavia kertoo lisänneensä mobiilisovelluksella maksettavia pysäköintialueita. Mobiilimaksaminen on mahdollista nyt Rovaniemen, Kuopion ja Turun lentoasemilla. Se on mahdollista lähitulevaisuudessa myös Helsinki-Vantaalla.

Pysäköinnin mobiilimaksamiseen siirtymistä suunnitellaan myös Vaasan, Oulun ja Tampereen lentoasemilla. Mobiilimaksaminen tarkoittaa sitä, että jatkossa asiakas voi maksaa pysäköinnin joko Parkman-, Easypark- tai Moovy -sovelluksella. Pysäköinti nopeutuu, kun auton voi ajaa suoraan pysäköintialueelle ja maksu tapahtuu kätevästi omalla älypuhelimella.

Rekisteritunnuksen perusteella toimiva pysäköinnin ennakkomaksuautomaatti säilyy vielä muutoksen alkuvaiheessa maksuvaihtoehtona. Uudistus tarkoittaa kuitenkin sitä, että paperisia pysäköintilipukkeita ei käytetä enää tulevaisuudessa.